Blogi: Kohti uutta juhlavuotta!

Vuosi alkaa kääntymään loppusuoralle ja on aika tiivistää kuluneen vuoden tapahtumia. Suomi100-juhlavuosi on näkynyt mukavana piristyksenä suomalaiselle teollisuudelle, jossa pitkästä aikaa on positiivisia näkymiä tuleville vuosille. Nämä näkymät ovat konkretisoituneet osittain jo tänä vuonna ja kulunut vuosi myös Nortech Metal Oy:llä on ollut suotuisa. Liikevaihtoa on saatu kasvatettua arviolta n. 10%. Edellisinä ns. hiljaisina vuosina tehdyt isot riski-investoinnit ovat mahdollistaneet sen, että kehitys on saatu kääntymään haluttuun suuntaan riittävän resurssin ja tehostuneen tuotannon myötä. Kuluneiden vuosien investointien takaisinmaksuaika on kuitenkin pitkä, joten vielä riittää valtavasti töitä, jotta kehitys jatkuu haluttuna.

Tuleva vuosi Nortechille tulee olemaankin merkityksekäs. Olemme saaneet/saamassa uusia strategia asiakkuuksia, jotka tukevat toimintatyyliltään nykyisiä asiakkuuksiamme. Tämä edellyttää meiltä entistä parempaa tuotannon suunnittelua, jonka lopputuloksena syntyy entistä monipuolisempi ja tehokkaampi tuotanto. Vaikka Nortechin resurssit uusien strategisten töiden vastaanottamiseen ovat poikkeuksellisen hyvät, niin ensi vuodelle budjetoitu kasvu tarkoittaa käytännössä myös lisäinvestointeja ja rekrytointeja. Niistä joidenkin osalta on tehty jo päätöksiä, mutta kokonaisuus huomioiden on edettävä myös niiden osalta suunnitelmallisesti, jotta kasvu saadaan pidettyä hallittuna.

Näin kasvun hurmassa ja digitalisaation koko ajan lisääntyessä on syytä muistaa ne perusarvot, joiden varassa yritykset toimivat.  Ne kertovat lopulta paljon enemmän yrityksestä, mitä itse tunnusluvut tai niiden kehittyminen.  Tämän päivän sähköiset viestintätyylit ovat tehokkaita, mutta niiden taakse unohtuu turhan usein se, että tavalliset ihmiset tätä bisnestä pyörittävät. Ihmiset, joilla on myös perheet ja harrastukset. Tästä syystä haluan korostaa Nortech Metal Oy:n inhimillisiä perusarvoja, jotka ovat avoimuus, kunnianhimoisuus ja sitoutuneisuus. Kasvusta on nimittäin turha haaveilla, ellei yrityksen perusta ole kunnossa. Tästä syystä lupaankin yrityksemme puolesta, että myös henkilöstöstä ja nykyisistä asiakkaistamme pidetään jatkossakin hyvää huolta.

Kiireen keskellä tekee hyvää rauhoittua hetkeksi joulun viettoon. Viettää aikaa läheisten kanssa ja unohtaa hetkeksi työkiireet. Nortechilla työt jatkuvat jälleen välipäivinä normaalisti.

Rentouttavaa joulua ja menestystä vuodelle 2018! Tehdään yhdessä siitäkin vuodesta Suomen juhlavuosi!

 

Jorma Lähetkangas

Toimitusjohtaja, Nortech Metal Oy

 shutterstock 118437664oikea

 

 

 

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle