Jorma Lähetkangas on JV Nortech Metalin uusi toimitusjohtaja

Jorma Lähetkangas on JV Nortech Metalin uusi toimitusjohtaja

Nortechin uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Jorma Lähetkangas. Jari Viertola jatkaa JV Nortech Metal Oy:n yrittäjänä, hallituksen puheenjohtajana ja tuotannon kehittämistehtävissä.

Lähetkangas on aiemmin työskennellyt Junkkarilla myynnin ja markkinoinnin tehtävissä noin yhdeksän vuoden ajan. Junkkarilla hänen työtehtäviinsä kuului muun muassa kokonaismyynnin ja markkinoinnin johtaminen, suunnittelu sekä lisäksi konkreettinen myyntityö. Nortechilla hänen toimitusjohtajansa pestiin kuuluu näiden vastaavien toimien ohelle myös ns. yleisjohtaminen.

34-vuotias Lähetkangas on alun perin kotoisin Reisjärveltä, mutta hän tuli aikoinaan opiskelemaan Ilmajoelle ja jäi asumaan Etelä-Pohjanmaalle. Lähetkankaalla onkin aiemman työkokemuksen ansiosta hyvät verkostot potentiaalisiin asiakkaisiin ympäri Suomen. Hänellä on maataloustausta, mutta kokemuksesta on kertynyt useammalta vuodelta myös metalliteollisuudesta.

– Olen kotoisin maatilalta, joten olen pienestä pitäen tottunut työntekoon ja ollut siinä mukana. Minulla on sellainen asenne, että ilman työtä ei voi menestyä. Joku viisas on sanonutkin, että ainoa paikka missä menestys tulee ennen työtä on sanakirja.  Haluan kehittää itseäni jatkuvasti. Toisaalta taas mitä enemmän tietää, sitä enemmän ymmärtää, mitä ei tiedä, Lähetkangas naurahtaa.

Lähetkangas kertoo kiinnostuneensa Nortechista yrityksen kehityspotentiaalin vuoksi ja kehuukin Viertolan riskinottokykyä. Viertola on kehittänyt yritystä 20 vuotta. Lähetkangas uskoo oppivansa häneltä paljon.

– Toivon, että saamme yhdessä Jarin ja koko henkilöstön kanssa kasvatettua Nortechista pohjalaisen menestystarinan. Paras palkka näistä hommista on se, kun näkee, että yritys kehittyy ja tietää tehneensä jotakin oikein.

Lähetkangas haluaa, että Nortechilla asiakasyhteistyö on sellaista, josta kaikki osapuolet hyötyvät. Näin yritysten välille syntyy pitkä yhteistyö ja myös loppuasiakas pidetään tyytyväisenä.

Lähetkankaan harrastuksiin kuuluvat mm. lentopallo ja hiihto. Hän on pelannut lentopalloa jo pitkään ja seuraa aktiivisesti myös muuta urheilua, kuten pesäpalloa. Intohimokseen hän mainitsee Suomen Lapin.

– Hiihdon kaltaisella harrastuksella saa itselleen sitä omaa aikaa ja ajatuksille sopivaa tuuletusta. Joukkuepeleistä taas on iso hyöty myös työelämässä. Joukkueessa on erilaisia rooleja, kuten työpaikalla. Kun tähän on tottunut, työorganisaatio on itselle luonnollinen asia. Sen olen jo huomannut, että Nortechilla on ainakin yhteishenki kunnossa.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle